arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Corina Murafa

Corina Murafa s-a concentrat dintotdeauna, în diferitele proiecte profesionale în care a fost implicată, pe a produce schimbare pozitivă de durată în România. Este pasionată de politici publice, în special cele din domeniul energiei și sustenabilității. În 2014 – 2015 a lucrat ca expert local in energie pentru Banca Mondială, asistând Primul Ministru într-un proiect de reformă administrativă, cu focus pe guvernanța corporativă a companiilor de stat și pe drepturile consumatorilor de energie. A continuat anul următor în calitate de consultant în afaceri europene și guvernanță corporativă pentru Ministerul Energiei și cel al Finanțelor. Anterior, a activat în domeniul afacerilor publice, timp de aproape patru ani, pentru OMV Petrom. Este co-autoarea unui manual de politici publice, colaborând pentru rapoarte și analize cu cele mai reputabile think tank-uri din România și livrând în mod regulat training-uri in domeniul politicilor publice. Este activă în societatea civilă din România, fiind membru afiliat al Institutului Aspen România și co-fondatoarea Factual, prima platformă de fact-checking politic din România. A studiat științe politice și economice la Universitatea București, New York University și Hertie School of Governance, Berlin.

Cu Ashoka, Corina a reluat o fascinație mai veche, cea pentru inovația socială, care a determinat-o să organizeze în România, în urmă cu aproape zece ani, prima școală de vară dedicată antreprenoriatului social, la scurt timp după ce și-a terminat mandatul de prim Delegat de Tineret al României la ONU.

Noutăți de la Schimbă-Lume

Click aici pentru a te abona la newsletterul nostru

Newsletter - Ashoka România - Double Opt In

Prin trimiterea acestui formular, recunoașteți și sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie procesate în afara SEE, așa cum este descris în Politica de Confidențialitate.