arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Harta inovatorilor sociali din domeniul climei by Ashoka și EIT Climate-KIC

 

În prezent, EIT Climate-KIC și Ashoka desfășoară un studiu în 9 țări (România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Estonia) cu scopul de a identifica cei mai importanți actori din zona inovării climatice. EIT Climate-KIC este o comunitate de cunoaștere și inovare (Knowledge and Innovation Community – KIC) care lucrează pentru a accelera tranziția către o economie cu emisii zero de carbon. Sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie, EIT Climate-KIC identifică și sprijină inovația care ajută societatea să se adapteze schimbărilor climatice.

Estimăm că vom finaliza harta la începutul anului 2020. Însă, motivul pentru care facem această anchetă este pentru că asemenea inovatori sociali care generează schimbări pozitive sunt destul de puțini, ba chiar mai puțini în inovația climatică. Scopul proiectului este crearea unei rețele care să ajute la maximizarea potențialului tuturor membrilor.

Contactați-ne dacă doriți să faceți parte din acest studiu sau daca doriți să numiți un inovator social: romania@ashoka.org

Ne uităm la inovatori din domeniile:

Ca rezultat al acestui proiect, vom crea o hartă a inovatorilor sociali în domeniul climei. Procesul de mapare al rețelei folosește analiza bulgărelui de zăpadă pentru a identifica inovatorii și actorii cu factor de decizie dintr-un anumit sector și pentru a vizualiza tiparele, tendințele și potențialul conexiunilor ce se pot  crea la nivelul rețelei. Însă, cel mai important rezultat nu este doar cel vizual, al hărții, cât mai degrabă relațiile create între cei ce vor să co-creeze, nominalizările pentru viitoare oportunități, cât și informații valoroase ce vor ghida activitățile următoare.

Datele colectate în cadrul acestui studiu vor fi utilizate doar de EIT Climate-KIC, Ashoka și partenerii lor, în scopul creării hărții și a posibilei implicări ulterioare cu candidații / candidații pe acest subiect.

Mai mult de atât, căutăm un expert senior în domeniul politicilor de climă/inovare în fiecare dintre țările menționate (un singur expert poate acoperi, ideal, toate cele trei state baltice) cu o perspectivă de ansamblu în ceea ce privește status quo-ul țării atunci când vine vorba de politici și inovații din domeniul climei. Pentru mai multe detalii aici. 

Găsiți mai multe despre EIT Climate-KIC aici. Pentru întrebări suplimentare despre proiect sau partenerii care îl derulează, vă rugăm să ne contactați la adresa romania@ashoka.org

Noutăți de la Schimbă-Lume

Click aici pentru a te abona la newsletterul nostru

Newsletter - Ashoka România - Double Opt In

Prin trimiterea acestui formular, recunoașteți și sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie procesate în afara SEE, așa cum este descris în Politica de Confidențialitate.