arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Ashoka Support Network – De ce?

Categories:

by acaraman

 

It’s the most effective way of doing good”, zice Andrei Pogonaru, membru ASN despre ce înseamnă pentru el Ashoka Support Network.  

Trăim niște momente istorice. Lumea noastră, caracterizată până acum de repetiție, a devenit o lume definită de schimbări accelerate, tehnologii ce avansează neobosit și indivizi care vorbesc de o așa-numită capacitare constantă (în engleză “empowering”). Pentru a naviga într-un peisaj domina(n)t de schimbări este important ca toți să devenim actori activi, oameni ce nu doar citesc despre, dar generează ei înșiși inovație.

Acum 38 de ani, pe când Ashoka – care avea să devină cea mai mare rețea globală de inovatori sociali de top – abia se năștea, am zis că nu există nimic mai puternic pe lume decât o idee nouă și ieșită din tipare, în mâinile unui super antreprenor. Am început atunci să construim o rețea globală de antreprenori sociali, pe care îi numim Ashoka Fellows. Acum, rețeaua numără mai mult de 3.600 de lideri globali în inovație socială, din peste 90 de țări. Permanent Ashoka a  promovat un mesaj global, dar și unul aplicabil la individualitatea fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi poate fi un agent al schimbării. Optimism fals? Clișeu? Sau soluția care a fost tot timpul în fața noastră?

Pentru că o rețea este un element atât de important în construcția unei lumi în care fiecare este un agent al schimbării, dar și pentru a scala impactul pe care Ashoka Fellows îl produc, am creat Ashoka Support Network (ASN). Aceasta este o rețea globală de oameni de business de succes care înțeleg momentul istoric în care ne aflăm și care nu doar recunosc, dar susțin nevoia unei lumi unde toată lumea este un agent al schimbăriiMembrii ASN pun la dispoziție experiența lor, resursele și propriile rețele pentru a colabora cu Ashoka Fellows. În afară de contribuțiile financiare anuale, implicarea directă a acestor antreprenori și oameni de afaceri susține indubitabil scalarea ideilor ce schimbă sistemic lumea în care trăim. În prezent, rețeaua de ASN numără peste 600 de membri în peste 25 de țări.

It’s the most effective way of doing good

Ajutorul nu este însă doar unilateral. Membrii ASN realizează constant cum ajutorul social, financiar și personal se întoarce tocmai datorită angajamentului cu Ashoka. Membrii ASN își folosesc creativitatea, energia, conexiunile pentru a crea o cale de comunicare dinspre mediul business către cel social și vice-versa. ASN servește ca o platformă de învățare ce oferă membrilor săi acces pentru a se conecta cu Ashoka Fellows la nivel local, dar și global și a contribui direct la transformări sistemice.

Există trei mari motive pentru care lideri din mediul business ajung să facă parte din rețeaua globală ASN: scalarea soluțiilor sistemice, colaborări ce dărâmă bariere între mediul business și între cetățeni, șansa de a construi o rețea de rețele având la îndemână parteneri și proiecte unici.

Dintre cei peste 600 membri ASN, ne bucurăm că doi dintre aceștia sunt români: Ciprian Morar CEO Lateral și Andrei Pogonaru, partener la Central European Financial Services.

Noutăți de la Schimbă-Lume

Click aici pentru a te abona la newsletterul nostru

Newsletter - Ashoka România - Double Opt In

Prin trimiterea acestui formular, recunoașteți și sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie procesate în afara SEE, așa cum este descris în Politica de Confidențialitate.