arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

“BE-FOGADÓ” turisztikai projekt zárókonferencia

Kategóriák:

által zsoltpethe

A Szimbiózis Alapítvány által gesztorált „BE-FOGADÓ” – speciális turisztikai projekt, az EMMI támogatásával hat olyan hazai szervezet összefogását, kölcsönös tapasztalatcseréjét, hálózatosodását valósítja meg. Mindannyian szociális tevékenységük mellett fenntartható társadalmi vállalkozásként turisztikai szolgáltatást, illetve szálláshelynyújtó egységet üzemeltetnek, mely keretében fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatnak:
•    Regens-Wagner Közhasznú Alapítvány – Balatonmáriafürdő- „Regens Wagner Vendégház”
•    Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet – Szabadszállás – „Strázsa Tanya Vendégház”
•    Summa Vitae Alapítvány – Piliscsaba „Summa Vitae Üdülő”
•    Szép Jelen Alapítvány – Gánt – „Fecskepalota Üdülő”
•    Búzavirág Alapítvány – Vámosújfalu – „Búzavirág Tábor & Ifjúsági Szállás”
•    Szimbiózis Alapítvány – Miskolc – „Baráthegyi Farm Panzió & Üdülő”, „Baráthegyi Erdei Iskola”

A projekt finisében, 2018. június 6.-án (10.00 órától 13.00 óráig) egy szakmai záró-konferenciát tartunk Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Báthory u. 10. szám, földszinti konferenciatermében.

Az esemény házigazdája Papp János színművész, aki elismert színészi tevékenysége mellett aktív túrázó, kiváló utazás mesélő, és szerző is egyben. A konferencián bemutatkoznak olyan fogyatékos személyek, akik a hazai turisztikai ágazatban dolgoznak, és bepillanthatunk a hat speciális turisztikai szolgáltató életébe.

Vendégeink és szakmai előadóink lesznek és beszámolnak tapasztalataikról többek között:

Rendezvényünkkel egy színvonalas eseményt szeretnének megvalósítani, a különböző fogyatékosságügyi és turisztikai szakpolitikai döntéshozók, képviselők bevonásával. A rendezvény üzenete: a fogyatékos személyek foglakoztatásával a turisztika-vendéglátás egy fenntartható vállalkozási modell a szociális gazdaság területén, valamint az intenzív vásárlói interakciói kapcsán kimondottan hatékony a társadalmi befogadás területén. Tapasztalatuk szerint a turisztikai szolgáltató ipar részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a megváltozott munkaképességű személyek foglakoztatása iránt, a projekt pedig bemutatja, hogy miként lehet őket bevonni, és eljuttatni arra a szintre, hogy megállják a helyüket ebben a magas munkaminőséget igénylő szektorban is.