arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Négyes partnerség: Corvinusos diákok üzleti partnerrel a társadalmi vállalkozásokért

Kategóriák:

által zsoltpethe

Az Ashoka, a Corvinus és a McKinsey, valamint a főszereplők – hazai társadalmi vállalkozók – tanulnak egymástól 2018 tavaszán. A Corvinus diákjai a McKinsey közreműködésével, az Ashoka Magyarország felkérésére egy 12 hetes folyamatban két Ashoka tag üzleti kérdéseit kutatják és a megoldást nyújtó csomagokat is elkészítik a projekt végére.  

Bácskai Mártának, a „Gondolkodj egészségesen“ program megálmodója, és Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány vezetője egyaránt ügyfelet szeretne. Az előbbi szervezetnél a diákok az óvodai nevelési program bizonyos részeinek üzleti alapokra helyezését tervezik, a Szimbiózis Alapítvány esetében a cél az, hogy a tevékenységeik a vállalatok számára jól elérhetővé váljanak.

A tavaszi félévben 5 magyar és 3 nemzetközi (olasz, spanyol és svájci) diák dolgozik a két projekten a McKinsey módszertanát bevetve, kollégáik mentorálását élvezve. Első lépésként a tanácsadó cég a diákoknak módszertani alapozó tábort szervezett. Ezt a társadalmi vállalkozók helyzetének, a kérdéses problémák lényegének megismerése követte több személyes és virtuális találkozó keretében. A diákok a miskolci baráthegyi majorságban betekintettek a Szimbiózis egy napjába, a nagykovácsi óvoda Cinege csoportjában pedig a művészet alapú, gyerekek igényei által vezérelt pedagógiai programba. Munkájuk május elején ér végett: akkor nyilvános beszámoló keretében mutatják be az egyetemen az eredményeiket.

A Corvinus diákjai és oktatói a társadalmi vállalkozásokat támogató nemzetközi szervezet 36 hazai Ashoka tagjának egyharmadával dolgoztak eddig együtt. A McKinsey másodszor vesz részt ebben a konstrukcióban – a Corvinusos nemzetközi diákokcsapatokat tavaly az Utcáról Lakásba Egyesület és az Igazgyöngy Alapítvány projektjeiben támogattak.