arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Echipa care susține inovația socială în România

Categories:

by lcatana

Ashoka a ajuns și în România la început de an și ne propunem ca în următorii ani să contribuim la dezvoltarea unui ecosistem favorabil inovației sociale în România, folosind experiența celor peste 35 de ani de susținere a unor antreprenori sociali de top în lume, metodologiile dezvoltate dar și rețeaua globală de inovatori și susținători ai acestora.

Toate acestea sunt posibile datorită celor care construiesc aceste infrastructuri și mecanisme, a echipelor și oamenilor dedicați din birourile Ashoka ce lucrează zi de zi pentru viziunea Everyone a changemaker.

Acum, la început de toamnă, echipa Ashoka România s-a întregit și vă împărtășește poveștile celor 4 Ashokans care vor susține ecosistemul inovației sociale în România.Laura, Co-Director Lansare, este o intraprenoare socială din Râmnicu Vâlcea unde a realizat diverse proiecte cu şi pentru tineri. Ea a studiat Sociologie în România şi în Suedia şi a terminat un master în Managementul Intreprinderilor Sociale la EURICSE, în Italia. Pasionată să contribuie la schimbări pozitive în societate, Laura s-a alăturat echipei Ashoka în 2014, pentru a coordona programul „This Works” menit să susţină redresarea economiei în Sudul Europei prin adaptarea unor inovaţii sociale de impact pentru combaterea şomajului.

În 2015, ea a iniţiat programul de Fellowship pentru Ashoka Italia, iar din 2016 a început dezvoltarea de parteneriate şi iniţiative Ashoka şi în România.

Înainte de Ashoka, Laura a lucrat la Comisia Europeană unde a contribuit la constituirea primului fond european de investiţii pentru întreprinderi sociale EaSI de circa 90 milioane de euro. În prezent, ea reprezintă Ashoka în grupul de experţi al Comisiei Europene privind antreprenoriatul social (GECES), unde a fost desemnată şi raportorul unuia dintre cele patru grupuri de lucru axat pe dimensiunea externă a întreprinderilor sociale.

 

La începutul anului în echipă s-a alăturat Corina Murafa, cea care va coordona activitatea biroului din România în calitate de Director.

Corina Murafa s-a concentrat dintotdeauna, prin proiectele în care a fost implicată, pe a produce schimbare pozitivă de durată în România. Este pasionată de politici publice, în special cele din domeniul energiei și sustenabilității.

A lucrat ca expert local în energie pentru Banca Mondială, asistând Primul Ministru într-un proiect de reformă administrativă, cu focus pe guvernanța corporativă a companiilor de stat și pe drepturile consumatorilor de energie. A continuat în calitate de consultant în afaceri europene și guvernanță corporativă pentru Ministerul Energiei și cel al Finanțelor. Anterior, a activat în domeniul afacerilor publice pentru OMV Petrom.

Este co-autoarea unui manual de politici publice, colaborând pentru rapoarte și analize cu cele mai reputabile think tank-uri din România și livrând training-uri în domeniul politicilor publice. Este activă în societatea civilă, fiind membru afiliat al Institutului Aspen România și co-fondatoarea Factual, prima platformă de fact-checking politic din România. A studiat științe politice și economice la Universitatea București, New York University și Hertie School of Governance, Berlin.

Cu Ashoka, Corina a reluat o fascinație mai veche, cea pentru inovația socială, care a determinat-o să organizeze în România, în urmă cu aproape zece ani, prima școală de vară dedicată antreprenoriatului social, la scurt timp după ce și-a terminat mandatul de prim Delegat de Tineret al României la ONU.

 

 

Din septembrie îl avem alături pe Ciprian, Manager Parteneriate.

Ciprian are peste 10 ani de experienţă în programe de leadership şi politici publice în cadrul mai multor organizaţii, companii şi comunităţi. A lucrat intre 2007 si 2017 pentru Institutul Aspen România, fiind responsabil de programele de leadership până în 2013, ulterior preluând poziția de Director for Corporate Affairs and Membership.

Din 2015, Ciprian coordonează Social Impact Award, un program educaţional în antreprenoriat social şi cea mai mare competiţie de social business pentru tineri din Europa. Este pasionat de cum va arăta omenirea în viitor și recent a început să predea un curs de Futurism la The Entrepreneurship Academy si Universitatea Alternativa şi să construiască o platforma de evenimente despre viitor – Innovations for Tomorrow. În spaţiul civic, Ciprian a fondat în 2013 Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum. Are un Master in Științe Politice la Central European University, iar în prezent este doctorand la Academia de Studii Economice București.  

 

Voluntar la evenimentul de lansare din mai, Ovidiu a intrat în echipa Ashoka România din iunie ca intern.

Are un background în studii economice, absolvind Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, dar din dorința de a avea parte de învățare autentică și de fi implicat în proiecte educaționale s-a implicat ca voluntar în cadrul Asociației Studenților Economiști din România, a studiat și a lucrat la  Universitatea Alternativă și a lucrat pentru Restart în Educație.

Are o puternică pasiune pentru Olimpism și voluntariatul la eveniment sportive, a făcut parte din echipa de asistenți de delegații la Jocurile Paralimpice din Rio și a coordonat voluntari la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj, iar recent a co-fondat Asociația Gașca lu Coubertin ce are drept scop dezvoltarea ecosistemului de voluntariat sportiv în România. Iar din 2017 are un mandat de 2 ani ca ENGSO Youth Delegate în România.

Noutăți de la Schimbă-Lume

Click aici pentru a te abona la newsletterul nostru

Newsletter - Ashoka România

Prin trimiterea acestui formular, recunoașteți și sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie procesate în afara SEE, așa cum este descris în Politica de Confidențialitate.