Harta inovatorilor sociali din domeniul climei by Ashoka și EIT Climate-KIC
În prezent, EIT Climate-KIC și Ashoka desfășoară un studiu în 9 țări (România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Bulgaria,…
De mai bine de 30 de ani, Ashoka se remarcă drept prima organizaţie globală în sprijinul antreprenoriatului social.
1.
Suntem în continuă căutare de oameni excepţionali caracterizaţi de spirit antreprenorial, oameni care îşi folosesc ideile pentru a revoluţiona un anumit sector, iar prin aplicarea acestor idei, ei rezolvă unele dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă momentan societatea. În urma unui proces complex de verificare, desemnăm candidaţi care trebuie să treacă printr-un proces de selecţie internaţional care include mai multe etape. În anul 2018, Ashoka va selecta pentru a face parte din comunitatea globală de Fellows primii antreprenori sociali români ale căror soluţii au potenţial considerabil de a genera schimbare socială.
2.
Membrii comunităţii de Fellows Ashoka pot beneficia în funcţie de nevoi de o bursă individuală menită să acopere costurile de trai pentru o perioadă de până la trei ani. Acest lucru le permite să se dedice întru totul dezvoltării proiectelor lor. Pe lângă această bursă, le acordăm accesul la reţeaua noastră de investitori, parteneri și consultanţi pro-bono. Programul nostru de Fellowship pune accent pe scalarea impactului și maximizarea eficacităţii, astfel încât soluţia să fie simţită acolo unde este nevoie de ea.
3.
Continua cooperare și parteneriatele crează legături puternice între antreprenorii sociali și sectorul de afaceri. Multe afaceri folosesc aceste oportunităţi de schimb cu Ashoka Fellows pentru a obține accesul la inovatii și a dezvolta practici de afaceri sustenabile. Pe de altă parte, Ashoka Fellows beneficiază de expertiză şi noi metodologii de lucru care contribuie la profesionalizarea organizațiilor lor și la sporirea eficacității și impactului. Nu în ultimul rând, deseori în cadrul acestor cooperări, partenerii co-crează noi produse și servicii, reușind să facă o diferență, să aibă un impact social real și să rezolve unele din cele mai grave probleme cu care se confruntă momentan societatea noastră.
4.
Schimbarea socială necesită mulți „schimbă-lume” și antreprenori sociali inovativi. Prin implicarea jurnaliștilor și a sectorului media, dezvoltarea rețelei noastre de parteneri din mediul public, privat, sectorul financiar, dar și împreună cu partenerii noștri din societatea civilă, suntem capabili să construim infrastructura necesară pentru a rezolva problemele împreună, unind forțele pentru atingerea unor obiective comune.
5.
57% din Fellows influențează politici publice naționale.
75% din Fellows sunt priviți drept lideri în domeniul lor de expertiză.
89% din soluțiile de succes ale Fellows-ilor noștri sunt replicate.
91% din Fellows susțin că Ashoka i-a ajutat să capete noi perspective asupra muncii lor.
87% din Fellows susțin că Ashoka a contribuit la creșterea eficacității muncii lor.
Cum sunt șobolanii folositori pentru a detecta minele de teren? De ce este bine să știi cum reactionezi în situații extreme? Cititi poveștile fascinante, emoționante și uluitoare ale membrilor comunității de Fellows Ashoka.
Partenerii noștri sunt pionierii și catalizatorii schimbării sociale. Prin punerea la dispoziție a resurselor atât de valoroase, ei susțin munca celor de la Ashoka dar și pe Fellows. Dacă doriți să faceți parte din reteaua noastră, scrieți-ne.
În România, partenerii noştri fondatori sunt Fundația Româno-Americană şi Enel România, cărora li s-a alăturat şi Red Bull România. Printre partenerii noştri la nivel global sau regional se numără Fundația Vodafone, PriceWaterhouseCoopers, Fundaţia Robert Bosch, Boehringer Ingelheim, McKinsey & Company şi mulți altii.
Sunteti activ ca antreprenor social sau cunoașteți pe cineva în domeniul dumneavoastră de expertiză care are o idee inovatoare prin care doreşte să rezolve o problemă socială sau de mediu majoră? Puteți citi despre criteriile de selectie pentru Ashoka Fellows și apoi nominaliza pe cineva aici.
În prezent, EIT Climate-KIC și Ashoka desfășoară un studiu în 9 țări (România, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Bulgaria,…
Dacă la început antreprenoriatul social era apanajul reprezentanților tradiționali ai societății civile, spune Corina Murafa, astăzi tot mai multe persoane…
Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale. În România existăm de…
După 3 luni de căutat și selectat proiecte, oameni, organizații care caută soluții la sărăcia energetică, cu mândrie putem anunța…
Schimbă-lume din cinci țări își prezintă munca