arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

NagyZoltán

Ország, a választás éve

Magyarország 1995

Tevékenységi kör

Human Rights

Nagy Zoltán a keleti orvostudomány gyógyító alternatíváit vezette be a magyar társadalomba, amelyre a népesség elöregedése jellemző és egyre gyakrabban küzd különböző betegségekkel.

Probléma

Magyarország vezető szerepet tölt be Európában a rák, a keringési betegségek és az emésztőrendszeri betegségek gyakorisága terén. A közreműködő tényezők közé tartozik az egészségtelen életmód és a magas stressz. A jelenlegi rendszer szerint nem fordítunk elegendő figyelmet a betegségek megelőzésére és korai kezelésére. Válaszként Nagy Zoltán megelőző megoldásokat, valamint a krónikus betegségek hatékonyabb és költséghatékonyabb gyógyítását vezette be.

Hatás

Mára több, mint 120 orvos kapott képzést, és kezdte meg működését, mely során a nyugati típusú gyógyszeres és a koreai / mongol technikák kombinációjával kezelik a betegeket. Zoltán modellje gyakran olcsóbb és egyszerűbb orvosi ellátást igényel, mivel a műtét és egyéb radikális kezelések szükségessége jelentősen csökkent.

Ötlet

Zoltán úgy véli, hogy a projektben alkalmazott módszerek segíthetik a legtöbb olyan betegség megelőzését, amelyeknek jelenleg vagy nem létezik hatékony gyógykezelése, vagy a kezelés a legtöbb ember számára túl drága lenne. Ezeknek a kezeléseknek a magyar egészségügyi ellátásba történő integrálásával szeretné kiegészíteni a rendelkezésre álló kezeléseket. A projekt három koreai orvost hozott Budapestre. A fordítók segítségével a csapat megkezdte a magyar orvosok képzését a hagyományos koreai orvosi technikákra, mint például masszázs, akupunktúra, akupresszúra és gyógynövények használata.

JÖVŐKÉP

Zoltán, hasonlóan mint az előző években, a jövőben is szeretne értékes turisztikai programokat indítani, amivel alternatívát kínál azoknak a gyakran felületes turisztikai programoknak, amelyek Budapest és Magyarország bemutatását tűzik ki célul.

Motiváció

Hosszú évekkel ezelőtt, az egyetem által szponzorált mongol tanulmányútja során találkozott először a mongol orvoslással, amikor a saját cukorbetegségével kapcsolatban egy mongol orvoshoz fordult. A hagyományos mongol-típusú orvosi kezelés előírásai hatására Zoltán felére csökkentette az inzulinbevitelét. Meggyőződött arról, hogy a hagyományos diagnosztikai módszerek és kezelések sokkal előbb képesek a betegség észlelésére, emellett működőképes, hatékony alternatív kezeléseket kínálhatnak.

Ossza meg ezt a profilt