arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

HorváthPiroska

Ország, a választás éve

Magyarország 2000

Tevékenységi kör

Health

Horváth Piroska olyan sportbajnoki programot talált ki, amely vonzó alternatívát nyújt a fiatalok számára a kábítószerrel való visszaéléssel és más romboló tevékenységekkel szemben. A résztvevők ahelyett, hogy utcai harcokban vennének részt, versenysportokat űznek, növelik az önbizalmukat, valamint közösségeik iránt egyre nagyobb elkötelezettséget alakítanak ki.

Probléma

A kevésbé jó, kevésbé kiváltságos helyzetben lévő fiatalok nagyon sebezhetőek. Mivel általában nem rendelkeznek megfelelő otthoni háttérrel, könnyen kerülnek rossz társaságba. Piroska véleménye szerint a megfelelő alternatíva megadásával ezek a fiatalok megváltoztathatják ezt az utat, és egészséges, önbizalommal teli felnőttekké válnak.

Hatás

A program 2000-es megalakulása óta egyre szélesebb körűvé vált, és ma már a hétköznapokon is érdekes programok széles skáláját kínálja a diákoknak. Az Éjféli Sportbajnokság három generációval dolgozik egyszerre, akiknek tagjai egy nagy családdá váltak, sokan közülük önkéntesként vesznek részt a programban. A „Mi itt voltunk” feljegyzések szerint több mint 3000 fiatal vett részt ezeken az esteken, és ez a szám évente 80 új regisztrációval növekszik. Az újonnan elindított Kreatív Élő Műhely programra 261-en regisztráltak az első 3 évben.

Ötlet

Piroska amerikai kábítószer-megelőzési modell alapján kezdte meg munkáját Magyarországon. A program célja a fiatalok vonzása a veszélyes kor alatt, amikor szándékosan kábítószereket, alkoholt vagy más anyagokat használnak. Minden péntek és szombat este a Midnight Sports Championship védett környezetet biztosít számukra, ahol ping-pongot játszhatnak és más népszerű sportokat is szervezhetnek. Eközben a közösség részévé válnak. Létrehozták a Kreatív Élő Műhelyt, melyet a tanulók az iskola után meglátogathatnak, hogy részt vegyenek a főzési műhelyeken, kézműves programokon vagy dráma tanfolyamokon.

JÖVŐKÉP

Az új alapítványi programok révén Piroska egyre több rászoruló embert szeretne elérni.

Motiváció

Családi ápolóként Piroska számos család életébe belelátott és felfedezte, hogy a fiatalok mindenhol ugyanazzal a problémával szembesülnek. A figyelem és a megfelelő környezet hiánya azt eredményezi, hogy olyan helyet keresnek, ahol ezekre az érzésekre rátalálnak. Piroska az embereket a művészet, a sport és a kultúra területén folytatott tevékenységekben szeretné összehozni – és nem pedig romboló tevékenységekkel.

Ossza meg ezt a profilt