arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

OrbánPéter

Ország, a választás éve

MAGYARORSZÁG 1995

Tevékenységi kör

Human Rights

Orbán Péter új típusú szolgáltatásokat nyújt a fogyatékkal élőknek, és privát, megfizethető alternatívát biztosít az állami intézmények mellett, mely modellként szolgál a posztkommunista Magyarország nonprofit szektorának.

Probléma

Magyarországon a társadalom 3% -a valamilyen mentális fogyatékossággal él, és további 10% -uk testi fogyatékossággal rendelkezik. Az utazás kihívást jelent ezeknek az embereknek pénzügyi problémák és a lehetőségek hiánya miatt. A meglévő szabadidős programok a magas költségek miatt nem jelentenek számukra megfelelő szabadiős alternatívát.

Hatás

A Fecskepalota megalakulása óta mintegy 110.000 vendég élvezte a különböző szolgáltatásokat, a barátságos környezetet, és szerzett ugyanakkor életreszóló élményt. A vendégek közel 60% -a valamilyen fogyatékossággal rendelkezik. Számukra a Fecskepalotának köszönhetően elérhetővé váltak az utazási és szabadidős tevékenységek.

Ötlet

Létrehozta a Fecskepalotát, amely közösségi együttműködésen alapuló intézmény, amelyben mindenki részt vehet az ereje és képességei mértékében. Ez a fenntartható közösségi üdülőhely lehetővé teszi a fogyatékkal élők számára, hogy a lehető legjobban inspiráló és emberbarát szolgáltatásokat kapjanak. A modell egyedülálló – a takarékosságon, az együttműködésen és a fenntarthatóságon alapul.

JÖVŐKÉP

Célja, hogy a Fecskepalota 20 éves tapasztalata alapján kiépítsen egy együttműködési hálózatot az akadálymentes turisztikai régiókból. A hálózat tagjai a fogyatékossággal élő embereket szívesen fogadnák és ellátnák akadálymentes turisztikai programokkal.

Motiváció

Orbán Péter speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó tanárként szembesült a hátrányos helyzetű emberek problémájával. Elmondása szerint látott egy megoldást, és csak meg akarta próbálni, hogy vajon működik-e.

Ossza meg ezt a profilt