arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

GeraPál

Ország, a választás éve

Magyarország 1999

Tevékenységi kör

Environment

Gera Pál 1995 januárjában megalapította az Alapítvány a Vidrákért szervezetét, melyet a Magyarországon és Európában élő vidrák és a vizes élőhelyek védelmére hozott létre . A vidrákat felhasználva ösztönözte a környezetvédelem állami támogatását és kidolgozott egy átfogó programot, amely a közoktatásra és a közösségi részvételre összpontosít.


Probléma

Az alapvető probléma, amivel szembe kellett néznie, a vidrák országos illegális orvvadászata és a vizes élőhelyek állapotának negatív változása. Annak ellenére, hogy a vidra az egyik legveszélyeztetettebb faj, számuk folyamatosan csökken az orvvadászat miatt.

Hatás

Kemény munkájuknak köszönhetően szakmai konszenzus és szövetség jött létre a különböző szakmai közösségek, úgy mint a természetvédők, a halászok és a vadászok között, akik együttesen harcolnak a vidra megőrzéséért. A különböző csoportok együtt harcolnak a vidrákért, segítve egymást a munkájukban. Az információs programok és kiadványok segítik a diákokat, a szakembereket és a nem szakembereket, hogy jobban tisztában legyenek a vizes élőhelyek fontosságával és a környezetvédelemmel.

Ötlet

Pál létrehozott egy úgynevezett otthoni fenntarthatósági rendszert, amely mindenkit segíthet, aki védi a vidrákat. Ez a kezdeményezés még nem valósult meg a politikai és kormányzati támogatás hiánya miatt. A faj védelme érdekében Pál Somogy megyében egy vidra parkot hozott létre, és 2004-ben menedékhelyet a Szegedi Állatkertben.

JÖVŐKÉP

A Pál azt szeretné, hogy a különböző érdekelt csoportok szorosan együttműködjenek hosszú távon, és jobban kihasználják a rendelkezésre álló uniós forrásokat, abból a célból, hogy be tudják mutatni, hogy milyen felbecsülhetetlen értékű az európai vidék jelenléte a jelenlegi és jövőbeli generációk számára.

Motiváció

Pál vidra iránti szeretete gyermekkorába nyúlik vissza. Csongrád megyében a Csaj halastó látogatása közben megdöbbenten látta, hogy a halászok erőteljesen irtják a vidrákat a halállományuk védelme érdekében.

Elérhetőség

Foundation for Otters / Alapítvány a Vidrákért

Ossza meg ezt a profilt