arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

NagyGéza

Ország, a választás éve

Magyarország 2003

Tevékenységi kör

Human Rights

Nagy Géza arra hívja a fogyatékossággal élő embereket, hogy gondolják újra a társadalomban betöltött szerepüket, és arra sürgeti a fogyatékkal élők közösségét, hogy működjenek együtt az üzleti, kormányzati szférával és a médiával, és alakítsák át a környezetüket, amelyben a fogyatékkal élők is élnek, dolgoznak és működnek.

Probléma

Magyarországon számos különböző akadály és kommunikációs probléma van a fogyatékossággal kapcsolatos kérdésekben. Nagy Géza véleménye szerint a legnagyobb probléma az, hogy egyáltalán létezik a „fogyatékossággal kapcsolatos kérdések” kifejezés. Úgy véli, hogy ahelyett, hogy a fogyatékkal élőkre helyeznénk a nyomást, helyette a munkahelyen mindannyiunknak meg kellene próbálnia a munkáját a lehető legjobban úgy végezni, hogy közben egy minél inkább barátságos környezetet hozzon létre a fogyatékkal élők számára.

Hatás

Munkatársaival már számos üzleti tervet készítettek olyan szervezetek számára, mint üdülőhelyek, vagy a fogyatékkal élők közlekedésére és mobilitására szolgáló berendezéseket gyártó cégek. Az elmúlt években több jelentős fejlesztési tervhez hozzájárultak, és számos rendezvényen és fesztiválon is részt vettek. Már több mint tízezer látogató élvezte az Ability Parkot, ezáltal is közelebb kerülve a fogyatékkal élőkhöz.

Ötlet

Megalapította az Ability Parkot, amely a fogyatékkal élők innovatív intézménye. Együttműködik a kormányzati és társadalmi szervezetekkel a kommunikációs akadályok lerombolása céljából. Kollégáival üzleti terveket dolgoznak ki a szervezetek számára, és kommunikációs platformot biztosítanak , hogy megváltoztassák azok hozzáállását a magyar társadalomban, akik a fogyatékkal élőkkel szemben állnak. Az Ability Park a szórakoztató oktatás révén segít a látogatóknak megérteni az esélyegyenlőség fontosságát.

JÖVŐKÉP

Jövőbeli álma az Ability Park modelljének felülvizsgálata és alkalmazása más területeken is. Ez lehet például a különböző társadalmi problémák feltérképezése, abból a célból, hogy ezekről a jövő nemzedékek innovatív, játékos oktatás során tudomást szerezzenek.

Motiváció

Géza legerősebb motivációja a szórakozás és a játékok iránti szerelme. Ő maga is mindig ludikus szempontból nézett a világra, és örült a sztereotípiákat elutasító minden új eredeti ötletnek. Azt is tudta, hogy a játékon keresztül jobban megérthetjük a fogyatékosság kérdéseit.

Elérhetőség

Ability Park 

Ossza meg ezt a profilt