arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

GyőrikEdit

Ország, a választás éve

Magyarország 2014

Tevékenységi kör

Health

Győrik Edit az egyénre szabott kezelést az egyetemi tanulmányok programjaival kombinálta, hogy ezáltal felgyorsítsa a fiatal drogfüggők újraintegrálódását a magyar társadalomba.

Probléma

Győrik Edit felismerte, hogy a fiatalok iskolából való lemorzsolódásának fő oka, hogy az eredményorientált környezet számukra nem jelent megfelelő oktatási rendszert. A legtöbb esetben ezek a problémákkal küzdő fiatalok egyedül nem találják meg a problémáikból kivezető utat, ezért inkább elhagyják az iskolát, eltűnnek, vagy lázadóvá válnak.

Hatás

A Tanoda legtöbb hallgatója nemcsak a középiskolai végzettséget szerzi meg sikeresen, hanem a program alatt rengeteg, az élethez szükséges ismeretet is szerez. Hiszen a Tanodában nemcsak a kötelező tantervet végzik el, hanem értékes ismereteket szereznek az életről és magukról is.

Ötlet

A Belvárosi Tanoda fő célja, hogy támogassa az intézményekből kizárt diákokat, hogy önálló, egészséges emberekké váljanak. A személyre szabott és közösségi alapú oktatási módszer egyedülálló megközelítést kínál az ifjúság számára, akiknek visszajelzései alapján elmondható, hogy valódi segítséget kapnak az alapítványtól.

JÖVŐKÉP

Edit legnagyobb álma az, hogy ez az egyedülálló típusú iskola, amely a nehéz körülmények között élő fiatalokat befogadja, hosszútávon fennmaradjon Magyarországon. Az iskolát hosszú távon biztonságos pénzügyi helyzetbe szeretné hozni, hogy lehetővé tegye minél több fiatal számára a Tanodához való csatlakozást.

Motiváció

Az egyetemi évei során Edit rájött, hogy az utcán kallódó, unatkozó fiatalok száma egyre gyorsabban növekszik. Arra törekedett, hogy elérje őket, és megkeresse a társaikat is, és közben felfedezte, hogy milyen értékes, becsületes és egyúttal terhekkel teli emberekről van szó. Az elmúlt években, sokukkal alakított ki jó kapcsolatot és sokat tanult tőlük.

Ossza meg ezt a profilt