arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

MihaldineczCsaba

Ország, a választás éve

Magyarország 1999

Tevékenységi kör

Health

Csaba 1991-ben alapította meg a Leo Amici Alapítványt, azzal a céllal, hogy megváltoztassa az orvosi és társadalmi előítéleteket drogfüggőkkel és az alkoholistákkal szemben. A kezelésekhez létrehozott egy sokkal emberibb, biztonságos és kreatív környezetet, amelyben az önbizalom építésén és a személyes felelősség megerősítésén van a hangsúly. Magánintézménye Magyarországon a kábítószerfüggőség rehabilitációjának modelljévé vált.

Probléma

Alapvető problémaként Csabának szembe kellett néznie a függősségben szenvedő emberek nem megfelelő szociális és orvosi kezelésével. A korábbi terápiák mindegyike az egyénnel kapcsolatos negatív hozzáálláson alapult, és nem vette figyelembe a helyzet teljes komplexitását, mint például azt, hogy az őket körülvevő emberek milyen hatással vannak a magatartásukra.

Hatás

Csaba munkájának eredményeképpen az intézmény Magyarországon a függőség-rehabilitáció modelljévé vált, emellett számos sikeres terápia és kezelés bevezetését is ők segítették elő. A Leo Amici Alapítványban Csaba több, különböző projektet indított, fontos szakmai kapcsolatokat épített és széleskörű ismertségre tett szert.

Ötlet

Megalapította a Leo Amici Alapítványt, egy olyan közösséget, ahol a drogfüggők és az alkoholisták együtt dolgozhatnak a változáson, motiválhatják és segíthetik egymást. Ebben az emberi, biztonságos és kreatív környezetben a kezelések során főként az önbizalom építésén és az egyéni, személyes felelősségvállalás erősítésén van a hangsúly.

JÖVŐKÉP

A pszichiátriai betegek gondozását illetően az a célja, hogy pszichiátriai terápiás közösségeket hozzon létre, figyelembe véve Franco Basaglia pszichológiai reformját. Eszerint a betegek és a személyzet tagjai felelősek egymásért és közösen hozzák meg a csoport döntéseit. Mivel olasz kollégái rendszeresen meghívják látogatóba, Csaba évente kétszer szervez olyan csoportokat, akik részt vesznek a Testa nell pallone rendezvényein, amik mentális vagy függőségi problémákkal küzdő emberek számára kerülnek megrendezésre Monte Cavallo-ban és Lecce-ben.

Motiváció

Csaba mindig is tudta, hogy az életét mások segítésének kívánja szentelni. Nagy szívével és hűvös fejével ösztönösen érezte, hogy karrierje ebbe az irányba fog haladni.

Ossza meg ezt a profilt