arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

DávidAndrea

Ország, a választás éve

Magyarország 1998

Tevékenységi kör

Education

Dávid Andrea Salva Vita Alapítványának célja, hogy esélyt adjon az értelmi fogyatékkal élőknek arra, hogy új, önálló életet kezdjenek, valamint, hogy segítse őket társadalmi integrációjukban. Andrea integráló munkahelyeket és képzési programokat biztosít számukra, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeresek legyenek társadalmunkban. Az alapítvány tágabb küldetése, hogy a „támogatott foglalkoztatás” fogalmát Magyarországon terjessze.

Probléma

Dávid Andrea először akkor került kapcsolatba szellemi fogyatékossággal élő emberekkel, amikor agrármérnökként dolgozott. Ekkor látta meg, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben vannak. Saját tapasztalatai által megtanulta, hogy milyen kevesen ismerik fel a problémáikat, és milyen keveset tudunk saját felelősségünkről és feladatainkról ezen a területen. Az integrált foglalkoztatás révén megoldást keresett a társadalmi kirekesztés csökkentésére.

Hatás

Az elmúlt 20 évben és a munkahelyi gyakorlat program keretében a szakiskolákkal együttműködve a Salva Vita Alapítvány több mint 600 diákot készített fel a foglalkoztatásra, és közel 170 munkahely és munkaközösség lépett kapcsolatba velük. A támogatott foglalkoztatási szolgáltatás módját hét különböző szervezet használja. A fogyatékkal élő munkavállalók egyéni képzése mellett a szolgáltatás hatékony segítséget nyújt a munkáltatóknak a kölcsönös értékek elfogadásában és elismerésében, és segít abban, hogy aktívan részt vegyenek a társadalmi változásokban.

Ötlet

Létrehozta a Salva Vita Alapítványt, hogy segítse a fogyatékkal élőket, hogy önálló életformát legyenek képesek kialakítani. Az első években különböző workshopokat és integrált képzéseket szervezett, hogy a fogyatékkal élő fiatalokat és felnőtteket több munkamenetben bevonja. Később létrehozott számos olyan szolgáltatási formát, amelyek integrált foglalkoztatással támogatják a szellemi fogyatékosokat. Így született meg a Támogatott foglalkoztatás és a Munkahelyi gyakorlat program.

JÖVŐKÉP

Andrea célja, hogy bővítse a 2011-ben létrehozott Eranus Alapítvány tevékenységét és szervezetét, amely kizárólag önkéntesekkel dolgozik. Társadalmi együttműködés segítségével az alapítvány a kritikus körülmények között élő családokat támogatja.

Motiváció

Andrea munkája során került kapcsolatba az értelmi sérült emberek integrációs problémáival. Úgy érezte, hogy nem tudja és nincs joga tovább ugyanúgy folytatni, miután felismerte ezt a problémát. Úgy érezte, hogy személyes felelőssége, hogy változást hozzon ezeknek az embereknek a védelmében.

Elérhetőség

Salva Vita

Ossza meg ezt a profilt