arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Közélet Iskolája – még lehet jelentkezni az idei nyári egyetemre

Kategóriák:

által zsoltpethe

A Város Mindenkié csoport és a Közélet Iskolája idén is megrendezi – immár a hatodik – közösségi nyári egyetemét. Az idei téma: Civilség és politizálás kapcsolata, a civil politizálás lehetősége.

A rendezvényen lehetőséget biztosítanak civil szervezetek, állampolgári kezdeményezéseknek és mozgalmaknak, hogy bemutassák: a tevékenységük hogyan teremt kapcsolatot civil társadalom és politika között vagy épp hogyan értelmezi újra civilség és politika fogalmát, illetve a két fogalom viszonyát?

Tapasztalataik szerint nagyon sokféle módon gondolkodunk ezekről a fogalmakról Magyarországon és a mindennapokban nem könnyű az eltérő elképzelések talaján párbeszédet folytatni, tényleges tevékenységet megvalósítani pedig még nehezebb. Az idei nyári egyetemük ezen a helyzeten szeretne változtatni azzal, hogy lehetőséget és fórumot biztosít az eltérő nézőpontok tisztázására, illetve ütköztetésére és a gyakorlatban megvalósított tevékenységek tapasztalatainak megismerésére.

A vendégprogramok formája teljesen szabad, lehet jelentkezni műhelyfoglalkozás megtartásával, művészeti vagy egyéb kreatív kezdeményezések bemutatásával, kerekasztal-beszélgetés megszervezésével, filmvetítéssel, vagy bármilyen más programmal, ami a nyári egyetem témájához illeszkedik. Mindenkit arra biztatnak, hogy a nyári egyetem többi résztvevőjét aktívan bevonó bemutatkozási formát válasszon.

Időpont: 2017. augusztus 26-27. (szombat-vasárnap) 10-18h
Helyszín: Gólya Szövetkezeti Presszó – Budapest, 8. kerület, Bókay J. u. 34.

Vidékről érkező szervezetek tagjai számára tudunk utazási támogatást adni, és a rendezvény mindkét napján meleg ebédet biztosítunk a résztvevőknek.

Jelentkezni a megtartandó program és a jelentkezést benyújtó szervezet/csoport/kezdeményezés rövid bemutatásával lehet. Kérjük, hogy jelentkezéskor mutassátok be a tervezett program formáját/módszertanát is!

A jelentkezéseket 2017. július 1-ig várjuk a kozeletiskolaja@gmail.com címre.

További információ: Dósa Mariann, 06 70 509 8510, kozeletiskolaja@gmail.com