arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Tagjaink megváltoztatják a világot.
Küldetésünk: mentsük meg a világot!

Az Ashoka 30 éve a vezető nemzetközi szervezet a társadalmi vállalkozók támogatásában.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ASHOKA?

1.

KERESÉS ÉS KIVÁLASZTÁS

Folyamatosan keressük azokat a kivételes, vállalkozó szellemű embereket, akik ötleteiket egy adott szektor forradalmasítása érdekében használják fel, arra törekedve, hogy ezzel megoldást találjanak napjaink legégetőbb társadalmi problémáira. Az intenzív megfigyelési időszak után megnevezzük azokat a jelölteket, akik továbbjutnak a többszintű nemzetközi kiválasztási folyamatba.

2.

TAGI PROGRAM

Az Ashoka tagok olyan egyéni ösztöndíjban részesülnek nemzetközi hálózatunktól, amely 3 évig fedezi a megélhetésükhöz szükséges kiadásaikat. Ez teszi lehetővé, hogy a Tagok ezen időszak alatt a projektjeik fejlesztésére összpontosíthassanak. Az ösztöndíjon túl a Tagok kapcsolatba léphetnek befektetői hálózatunkkal, önkéntes partnereinkkel és önkéntes tanácsadóinkkal is. A Tagi Programunk különös figyelmet szentel a mérhetőségre és a hatékonyság maximalizálására, annak érdekében, hogy a megoldás pontosan ott fejtse ki hatását, ahol arra valóban szükség van.

3.

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÓI EGYÜTTMŰKÖDESEK

Folyamatos együttműködésekkel és partneri programokkal teremtünk kapcsolatot a társadalmi vállalkozók és az üzleti szektor között. A legújabb innovációkhoz való hozzáférés és a fenntartható vállalkozási gyakorlat kialakítása érdekében számos vállalkozás hasznosítja az Ashoka Tagokkal létesített kapcsolatát. Ebben az együttműködésben olyan kivételes új termékek és szolgáltatások jöhetnek létre, amelyek valós hatást gyakorolnak a társadalomra és megoldást nyújthatnak napjaink legégetőbb társadalmi problémáira.

4.

VÁLTOZÁST ÖSZTÖNZŐ KÖRNYEZET

A társadalmi változások eléréséhez számos innovatív társadalmi vállalkozóra van szükség, és olyan emberekre, akik készek tenni a változásért. Ez utóbbiak a Változáshozók: Changemakers. A problémák megoldásához szükséges infrastruktúrát médiakapcsolataink segítségével, hálózatunk fejlesztésének és a politikai és pénzügyi szektorokkal fenntartott folyamatos párbeszédnek köszönhetően, valamint civil társadalmi partnereinkkel együttműködve tudjuk kiépíteni.

5.

HATÁS

A Tagok 57%-a befolyásolja a nemzeti szakpolitikát.
A Tagok 75%-át a szakterületén irányadónak tekintik.
A Tagjaink sikeres megoldásainak 89%-át lemásolják.
A Tagok 91%-a szerint az Ashoka segített munkájukban új kilátásokat találni.
A Tagok 87%-a szerint az Ashoka hozzájárult munkájuk hatékonyságához.

Még több hír

#LeadYoung, Param Jaggi története

23 évesen saját vállalkozásának vezetőjeként Param Jaggi bekerült az amerikai köztudatba. Már 13 éves kora óta azon dolgozott, hogy miként…

MagNet Magyar Közösségi Bank pályázata

Felhívás civil szervezeteknek! A MagNet Magyar Közösségi Bank 2018-as Közösségi Adományozási Programba keres pályázó nonprofit szervezeteket. Ügyfeleik minden évben a…

Még több hír

Ashoka tagjaink

Tovább a Tagokhoz