arrow-left arrow-right logo_ashoka share-email share-facebook share-googleplus share-twitter

Page Title

Tagjaink megváltoztatják a világot.
Küldetésünk: mentsük meg a világot!

Az Ashoka 30 éve a vezető nemzetközi szervezet a társadalmi vállalkozók támogatásában.

LÉPJ RÁ TE IS A TÁRSADALMI HATÁS ÚTJÁRA

Hatás Kézikönyv 1

Hatás Kézikönyv 2

Hatás Kézikönyv 3

Hatás Kézikönyv 4

Hatás Kézikönyv 5

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ASHOKA?

1.

KERESÉS ÉS KIVÁLASZTÁS

Folyamatosan keressük azokat a kivételes, vállalkozó szellemű embereket, akik ötleteiket egy adott szektor forradalmasítása érdekében használják fel, arra törekedve, hogy ezzel megoldást találjanak napjaink legégetőbb társadalmi problémáira. Az intenzív megfigyelési időszak után megnevezzük azokat a jelölteket, akik továbbjutnak a többszintű nemzetközi kiválasztási folyamatba.

2.

TAGI PROGRAM

Az Ashoka tagok olyan egyéni ösztöndíjban részesülnek nemzetközi hálózatunktól, amely 3 évig fedezi a megélhetésükhöz szükséges kiadásaikat. Ez teszi lehetővé, hogy a Tagok ezen időszak alatt a projektjeik fejlesztésére összpontosíthassanak. Az ösztöndíjon túl a Tagok kapcsolatba léphetnek befektetői hálózatunkkal, önkéntes partnereinkkel és önkéntes tanácsadóinkkal is. A Tagi Programunk különös figyelmet szentel a mérhetőségre és a hatékonyság maximalizálására, annak érdekében, hogy a megoldás pontosan ott fejtse ki hatását, ahol arra valóban szükség van.

3.

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÓI EGYÜTTMŰKÖDESEK

Folyamatos együttműködésekkel és partneri programokkal teremtünk kapcsolatot a társadalmi vállalkozók és az üzleti szektor között. A legújabb innovációkhoz való hozzáférés és a fenntartható vállalkozási gyakorlat kialakítása érdekében számos vállalkozás hasznosítja az Ashoka Tagokkal létesített kapcsolatát. Ebben az együttműködésben olyan kivételes új termékek és szolgáltatások jöhetnek létre, amelyek valós hatást gyakorolnak a társadalomra és megoldást nyújthatnak napjaink legégetőbb társadalmi problémáira.

4.

VÁLTOZÁST ÖSZTÖNZŐ KÖRNYEZET

A társadalmi változások eléréséhez számos innovatív társadalmi vállalkozóra van szükség, és olyan emberekre, akik készek tenni a változásért. Ez utóbbiak a Változáshozók: Changemakers. A problémák megoldásához szükséges infrastruktúrát médiakapcsolataink segítségével, hálózatunk fejlesztésének és a politikai és pénzügyi szektorokkal fenntartott folyamatos párbeszédnek köszönhetően, valamint civil társadalmi partnereinkkel együttműködve tudjuk kiépíteni.

5.

HATÁS

A Tagok 57%-a befolyásolja a nemzeti szakpolitikát.
A Tagok 75%-át a szakterületén irányadónak tekintik.
A Tagjaink sikeres megoldásainak 89%-át lemásolják.
A Tagok 91%-a szerint az Ashoka segített munkájukban új kilátásokat találni.
A Tagok 87%-a szerint az Ashoka hozzájárult munkájuk hatékonyságához.

Még több hír

Még több hír

Ashoka tagjaink

Tovább a Tagokhoz